Et opgør mod svindet

Succes hos XL-Byg i Sønder-Omme

XL-Byg i Sønder-Omme har døjet med meget svind som følge af butikstyveri, og der var behov for varesikring. Løsningen blev et Checkpoint varesikringssystem fra Nordic Retail.

Byggemarkedet fik efter grundig rådgivning fra Nordic Retail installeret varesikringssystemet i løbet af foråret 2022, og forventningen er, at investeringen i varesikring har tjent sig selv hjem efter 1 år gennem reduceret svind.

Lang tids svind ledte til handling

XL-Byg i Sønder-Omme havde gennem en længere periode oplevet stigende svind som følge af butikstyverier i løbet af butikkens åbningstid. Byggemarkedsleder, Carsten Rindom Hansen forklarer:

”Vi havde haft for stort svind gennem længere tid, og på et tidspunkt tænkte vi, nu må vi gøre et eller andet!”

Butikken forsøgte forskellige løsninger, blandt andet med at låse varerne fast, men det fungerede ikke på lang sigt. Til sidst indså de, at der var behov for varesikring.

”Vi oplevede et par gange, at vi lige havde fået varer hjem, og pludselig så var de væk. Vi forsøgte at stripse vores varer fast, men så sælger man ikke så meget af det jo”.

Varesikring var vejen frem

Svaret blev derfor at investere i et Checkpoint varesikringssystem fra Nordic Retail. Varesikringssystemet består af varesikringsantenner ved byggemarkedets ind- og udgange samt alarmer på produkterne.

Svindet gjaldt især elværktøj og dyrt håndværktøj, blandt andet af mærket Felco. Nordic Retail rådgav derfor byggemarkedet i at vælge de helt rette varesikringsalarmer blandt Checkpoints store sortiment, som fungerer godt til at beskytte netop håndværktøj og elværktøj.

Alarmetiketter med eget logo

Ud over standard-alarmerne har byggemarkedet fået specialdesignede alarmetiketter til varesikring med XL-Byg’s eget logo.

Disse varesikringsetiketter fungerer til at tyverisikre stort set alle slags varer og er supernemme at montere og senere deaktivere. Samtidig gør de ikke stort væsen af sig, men gør blot opmærksom på, hvor varen er købt.

Et all-round nemt og effektivt værktøj til tyverisikring og varesikring.

Kundeoplevelsen upåvirket

Carsten Rindom Hansen er meget tilfreds med resultatet, som både personale og kunder har taget godt imod, og han er optimistisk omkring effekten af det.

”Personalet har umiddelbart taget fint imod varesikringen, og det fungerer godt med at bruge alarmerne. Og der er faktisk ikke nogen kunder, der har kommenteret på det.”

Tjenes hjem via svindreducering

Et typisk byggemarked har svind svarende til ca. 3% af den årlige omsætning. Det kan løbe op i rigtigt mange penge. Checkpoint varesikringssystemer er bevist til at være meget effektive til at bekæmpe svind. Ikke al svind kan undgås, men det kan kraftigt reduceres.

Forventningen er, at installationen med varesikring i XL-Byg i Sønder-Omme vil have tjent sig selv hjem på et år, ene og alene gennem dén reduktion i svind, som varesikringssystemet skaber.

Kontakt os og hør mere

Oplever du samme problemer med svind, som Carsten Rindom Hansen havde førhen? Så kontakt Nordic Retail og få en uforpligtende samtale om dine behov og muligheder for Checkpoint-varesikring

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor