Mindre svind, mere tryghed

Succes hos Spar i Karsemose

Da Spar i Karsemose lidt uden for Frederiksværk fik ny ejer i 2017, havde butikken ikke varesikring. Det blev der hurtigt lavet om på.

De nye ejere havde nemlig rigtigt gode erfaringer med varesikring fra tidligere butikker, som de gerne ville tage med sig til den nye butik.

Løsningen blev Checkpoint varesikring fra Nordic Retail.

Erfaringen sagde, varesikring var uundværlig

Spar i Karsemose blev i 2020 kåret til Årets Købmand i SPAR. Butikken har siden 2017 været drevet af Købmand Sune Wenzzel og Butikschef Simone Harden. De kom fra en anden butik, hvor varesikring havde været helt uundværlig i forhold til at reducere svindet og øge trygheden.

Deres gode erfaringer med varesikring betød, at det med det samme stod klart for dem, at de også skulle have varesikring installeret i den nye butik i Karsemose.

”Vi har erfaringer med varesikring fra en tidligere butik, vi havde ude i Vejby, hvor vi havde rigtigt mange tyverier. Der startede vi med at have varesikring, og det havde en kæmpe effekt, og vi mindskede vores svind. Så da vi overtog denne butik, skaffede vi varesikring med det samme.”

– Simone Harden, Butikschef i Spar, Karsemose.

En investering i mere end én forstand

Simone Harden er ganske tilfreds med dén investering, der er lagt i varesikringen og dét afkast, den har givet.

Hun lægger samtidig vægt på den afskrækkende og præventive effekt ved at have varesikringsantennerne stående i butikken og hvilken tryghed, varesikring derved skaber.

”Det har jo været en engangsinvestering, som har gjort, at vi ikke har noget svind overhovedet. Og man skal jo tænke på, at det også er en investering, man gør for personalets tryghed og for kundernes.”

Et eksempel på en alarm

Den investering, man har lagt i varesikring, betaler sig især, når man oplever, at systemet fanger tyve på fersk gerning.

”Vi havde en episode med to personer, der kom ind en halv time før lukketid. De fyldte to hele kurve med varer. Personalet var ikke opmærksomme på det, fordi en halv time før lukketid har vi travlt med at gøre rent og låse af. Så vi registrerede ikke noget, før antennerne begyndte at bippe og vi fik stoppet tyvene.”

Tjent ind på kort tid

Simone Harden forklarer, at varesikringssystemet har tjent sig selv ind på ganske kort tid – af flere forskellige årsager.

”Jeg tror, systemet har tjent sig selv ind på et halvt år. Før dette kunne der godt forsvinde 10 flasker på en dag. Omsætningen er samtidigt øget ved, at mere spiritus er kommet ud at stå i butikken nu. Førhen havde vi meget spiritus bag kassen. Få det nu frem i butikken og sæt alarmer på!”

Kontakt os og hør mere

Oplever du problemer med svind? Så tag en uforpligtende snak med Nordic Retail om dine behov og muligheder for varesikring

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor