Varesikring var et 'must'

Gode erfaringer hos Spar i Borrevejle

Spar i Borrevejle lidt uden for Roskilde vidste, at de måtte gøre noget for at bekæmpe svindet i spiritusafdelingen.

Personalet var dog bekymrede for, om et varesikringssystem ville være for besværligt og fylde for meget i butikken.

Nordic Retails løsning var et let og elegant varesikringssystem med små varesikringsantenner og flaskesikringer, der er supernemme at bruge.

Flaskesikring højner mersalg af spiritus

Malene Kirkestrup i Spar Borrevejle havde længe set til, mens varerne forsvandt. I efteråret 2019 tog hun proaktivt affære og investerede i et varesikringssystem.

”Vi opdagede jo, at varer lige pludselig var væk, og samtidig kunne vi se, der ikke var solgt noget. Så, når vi kiggede tilbage på kameraerne, kunne vi se, at det var fordi, der var nogen, der havde taget det.”

– Malene Kirkestrup, Købmand, Spar Borrevejle.

Specifikke behov kræver specifikke løsninger

I en relativt lille købmandsforretning som Spar i Borrevejle, hvor der til tider kan være rigtigt travlt og masser af trafik igennem butikkens eneste ind- og udgang, var det for personalet svært at forestille sig, hvordan der skulle være plads til varesikringsantenner.

I Nordic Retails brede sortiment af løsninger fandtes løsningen imidlertid: smalle og diskrete varesikringsantenner, der ikke står i vejen for kunderne.

Butikkens købmand, Malene Kirkestrup, fik tilmed specialdesignet varesikringsantennerne med billeder og budskaber efter eget valg, og resultatet blev en win-win mellem svindbekæmpelse og kundeoplevelsen.

”Selvom man måske synes i starten, at antennerne kommer til at fylde lidt, så fungerer det faktisk godt, og de er meget gode af have stående.”

– Malene Kirkestrup, Købmand, Spar Borrevejle.

Effekten ses på bundlinjen

Malene Kirkestrup forklarer, at butikken, inden den fik varesikring, oplevede et højt svind af blandt andet dyrt kød, men i særdeleshed af spiritusvarer. Dette betød, at personalet var nødt til at begrænse, hvad der stod af spiritus på butikkens hylder og udstillinger. Hermed gik de glip af potentielt salg.

Efter at have indført varesikring, har butikken ikke blot sparet penge gennem det naturligt reducerede svind affødt af varesikringen; de har tilmed tjent mere gennem øget salg, fordi de har kunnet stille mere spiritus frem.

”På det halvandet år, vi har haft varesikring, ville der have været svind for mere end dét beløb, vi lagde for varesikringen. Så det er i hvert fald tjent ind nu. Jeg vil sige, at det er en lille investering i forhold til, hvad varesikringssystemet på lang sigt kan forhindre.”

– Malene Kirkestrup, Købmand, Spar Borrevejle.

Kontakt os og hør mere

Oplever du samme problemer med svind, som Malene Kirkestrup plejede at have, og har du overvejet varesikring? Så tag en uforpligtende snak med Nordic Retail omkring dine muligheder for at få varesikring

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor