Succes hos roskilde dom apotek

Svindet blev halveret

Nordic Retail hjalp i foråret 2020 Roskilde Dom Apotek med at installere et varesikringssystem fra det anerkendte mærke Checkpoint Systems, for at bekæmpe svind og tyveri.

Effekten af varesikringen har været over forventning. Svindet er næsten halveret, og både personale og kunder har taget godt imod varesikringen.

Ville ikke længere acceptere svindet

Koncern Souschef i Roskilde Dom Apotek, Benedikte Pedersen forklarer, at beslutningen om at investere i Checkpoint-varesikring blev truffet efter en periode med stigende svind.

”Vi oplevede i løbet af en sommer, at vi havde rigtig mange tyverier, og særligt ét meget stort tyveri. Jeg kontaktede A-Apoteket for at høre, om de kendte til problemet eller havde nogen løsninger, og de satte mig i kontakt med Nordic Retail.”

– Benedikte Pedersen, Koncern Souschef.

Svind reduceret med 48%

Henover det første år, hvor Roskilde Dom Apotek har haft Checkpoint-varesikring, er deres svind reduceret med mere end 48% i forhold til før varesikringen blev indført.

På apotekets hudplejeserie af mærket Beaute Pacifique, som er blandt de produkter, der bliver sikret med varesikring, er antallet af stjålne varer faldet med hele 91% det første år.

Øjeblikkeligt investeringsafkast

Roskilde Dom Apotek har oprettet en leasingaftale med Nordic Retail med tilbagebetaling af varesikringssystemet henover en 5-årig periode. Reduceringen i apotekets svind har imidlertid været så stor, at den månedlige tilbagebetalingsrate svarer til blot 24% af den månedlige besparelse i svind.

Med andre ord har Roskilde Dom Apotek haft en nettobesparelse fra dag 1, og dét ser godt ud på bundlinjen.

”Systemet financierer sig selv jo. Vi tjener jo med det samme, selvom vi løbende betaler af på varesikringen.”

Personalet fortrolige med systemet

Benedikte Pedersen forklarer, at personalet hurtigt lærte at anvende varesikringen efter grundig uddannelse fra Nordic Retail, og at de nu er helt fortrolige med systemet.

”De har sådan set taget godt imod det. Lige i starten var der lidt berøringsangst, og første gang én af antennerne bippede, stivnede alle bag kasserne og tænkte ”hvad sker der?”, men nu er vi helt fortrolige med det alle sammen.”

Kundeoplevelsen upåvirket

Ifølge Benedikte Pedersen er kundeoplevelsen også uændret, efter apoteket har indført varesikring.

”Jeg har ikke oplevet én eneste kunde, som er blevet sur eller irriteret. Der er så mange forretninger, der har varesikring, så det er man vant til. Det er nærmest reglen, at man har varesikring, og at der kan ske fejlalarmer indimellem.”

Kontakt os og hør mere

Oplever du samme problemer med svind, som Benedikte Pedersen havde førhen? Så kontakt Nordic Retail og tag en uforpligtende samtale om dine behov og muligheder for Checkpoint-varesikring

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor