Succes hos ICA MAXI SPECIAL

Gode resultater efter test med varesikring

ICA Maxi Special i Gøteborg har indgået samarbejde med Nordic Retail om at teste en løsning med Checkpoint Systems varesikring, skræddersyet til butikkens specifikke behov i forhold til tyverisikring og svindbekæmpelse.

Selvom testen pågår i 4 måneder, kan butikspersonalet efter blot 4 uger med varesikring allerede mærke, at der er mindre svind i butikken.

Indså behovet for varesikring

Hos ICA Maxi Special i Gøteborg har man indset behovet for at sikre sig bedre mod tyveri ved hjælp af varesikring. Man ønsker derfor nu at undersøge, hvilke effektive løsninger, der findes inden for varesikring.

Nordic Retail har før hjulpet mange butikker med at reducere svind og tyveri med varesikring.

Nordic Retail er franchisepartner i Sverige og Danmark med Checkpoint Systems, en af verdens førende udviklere af løsninger til varesikring, og Nordic Retail har derfor et stort sortiment af alarm-løsninger, som er godt tilpassede til at sikre varer i mange forskellige former, størrelser og materialer.

En naturlig beslutning

Derfor var det naturligt, at ICA Maxi Special rakte ud til Nordic Retail, da de ønskede at undersøge mulighederne for varesikring nærmere. Nordic Retails svenske Country Manager, Alexander Ahlbeck (til højre på billedet), har i samarbejde med Mats Hedlund hos ICA Maxi Special (til venstre på billedet) installeret en test-løsning med varesikring i butikken på Grafiska Vägen i Gøteborg.

Hvordan virker varesikringen?

Antenner

Løsningen består af i alt 10 varesikrings-antenner, installeret ved butikkens ind- og udgang. Varesikringsantennerne kan ses på billederne i denne artikel.

De antenner, som er installeret, er af typen G35 fra Checkpoint Systems. Det er en smal, diskret antenne, som ikke fylder meget, og derfor står mindst muligt i vejen for kunderne. Samtidig er denne type antenne lavet i gennemsigtigt akryl, hvilket betyder, at antennerne står meget diskret i butiksmiljøet. Dette bidrager til en æstetisk og pæn varesikrings-installation.

Alarmer

I tillæg til de installerede antenner kommer så de mange forskellige typer varesikrings-alarmer, som sættes på de varer, som butikken ønsker at tyverisikre. Disse alarmer vil blive deaktiveret af personalet i betalingskassen, når kunden betaler for varerne.

Deaktiveringer

Til dette formål har butikken fået installeret særlige deaktiveringsværktøjer i kassen, som kun personalet kan gøre brug af.

Har kunden ikke betalt for varerne, vil alarmerne på varerne fortsat være aktive, hvorved varesikringen vil forhindre tyveri.

Hvis en kunde forsøger at forlade butikken med ubetalte varer, vil antennerne altså detektere de fortsat aktive alarmer på varerne og afgive en høj alarmlyd. Herved gør varesikringen personalet opmærksomme på, at der er ved at ske et tyveri.

Hvilke varer bliver varesikret?

Hos ICA Maxi Special kæden havde man et særligt ønske om at sikre varer inden for kategorierne: Elektronik og Personlig Pleje, da disse varer havde mest svind.

Alexander Ahlbeck har derfor i tæt dialog med personalet sammensat en særlig pallette af varesikrings-alarmer, som butikken har taget i brug.

  • Dette indebærer blandt andet ”keepers”, en gennemsigtig boks, som varen låses inde i, så varen ikke kan stjæles, og forpakningen ikke kan brydes op.
  • Desuden anvender butikken de gule ”autopegs”, som har en særlig synlighed og afskrækkende effekt.
  • Til varesikring af varer i lidt større pakker har butikken fået ”spiders”, som er en alarm med lange arme, der griber om hele varen og strammes, så de ikke kan vrides af.
  • Alarm-etiketter, som klæber kraftigt til varen. Etiketter er den allermest anvendte form for varesikring og fås i forskellige størrelser, former (rund, aflang, kvadratisk) samt udseende: hvid, transparent eller med tryk såsom butikkens logo eller andet tryk.

Foreløbigt resultat af varesikrings-testen

Testen med varesikring løber i 4 måneder fra december 2023 til marts 2024, så butikken kan danne sig et grundigt overblik over effekterne af varesikringen. Men allerede efter de første 4 uger fortæller personalet, at de kan mærke en tydelig forskel.

  • Butikspersonalet fortæller, at de oplever mindre svind generelt.
  • De finder langt færre opbrudte forpakninger i butikken.
  • De fortæller, at kunderne selvfølgelig har bemærke, at der er blevet indført varesikring, men er positive over for tiltagene.
  • Personalet oplever desuden, at anvendelsen af alarmerne samt deaktiveringen af alarmerne i betalingskassen fungerer smidigt og hurtigt.

 

Optimistisk omkring forløbet herfra

Mats Hedlund fortæller, at samarbejdet med Nordic Retail fungerer rigtigt godt. Han siger, at den store fordel ved at samarbejde med Nordic Retail omkring test af varesikring er, at det giver ICA Maxi Special en mulighed for at få et skræddersyet sortiment af alarmer, der passer godt til netop ICA Maxi Specials behov.

På denne måde bliver det let for personalet at gøre dét, der skal til for at reducere tyveri og svind, uden at varerne skal låses inde eller gemmes væk for kunderne.

Mats Hedlund er meget optimistisk omkring forløbet herfra og glæder sig til at se de fulde effekter af varesikringen.

Han tilføjer, at det er planen på sigt at få lagt Nordic Retails alarmer ind i ICA’s online bestillingsportal, så det bliver let for personalet at skaffe flere alarmer løbende og blive ved med at have en effektiv varesikring i butikken.

Kontakt os og hør mere

Oplever du svind og tyveri i din butik? Eller har du lyst til at lære mere om alle mulighederne inden for varesikring med udgangspunkt i netop dine behov? Så kontakt Nordic Retail og få en uforpligtende snak om varesikring med en af vores eksperter:

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor